todellinen menestys

Mitä todellinen menestys on?

Saatuani kutsun Naistakomon IG Liveen, jossa oli tarkoitus keskustella mm. menestyksestä, aloin jälleen kerran pohtia mitä menestys oikeastaan on. Milloin sinä koet olevasi menestynyt? Tarvitseeko sinun olla rikas, rakastettu tai merkittävässä asemassa yhteiskunnassa? Mitataanko menestystä ulkoisilla vai sisäisillä mittareilla? Kokisitko olevasi menestynyt, jos ulkoiset mittarit näyttäisivät niin, mutta sisäisesti tuntisit tyhjyyttä?

Perinteisestihän menestystä on mitattu vain ulkoisilla mittareilla. Pitää olla ainakin hyväpalkkainen ja arvostettu työ, hieno asunto ja auto, menestynyt puoliso ja lapsi/koira. Mikään näistä ei kuitenkaan kerro mitään sisäisestä tilastasi: Nautitko elämästäsi? Oletko onnellinen? Koetko täyttymystä työssäsi? Tunnetko tekeväsi niitä asioita, joita haluatkin tehdä? Teetkö asioita sillä tavalla kuin haluat tehdä? Teetkö asioita sellaisten ihmisten kanssa kuin haluat? Minusta nämä kysymykset ovat paljon tärkeämpiä kuin ulkoiset menestyksen mittarit. Kuka oikeasti edes haluaisi elää tavoitellen vain ulkoista menestystä? Tarvitaan siis menestyksen uudelleen määrittelyä.

Mitä oikea menestys on?

Se on itsellesi uskollisena elämistä. Niiden asioiden tekemistä, joista nautit ja jotka antavat täyttymyksen tunteen. Asioiden tekemistä sillä tavalla, kun se tuntuu hyvältä ja oikealta. Asioiden tekemistä omassa rytmissäsi, oman aikataulusi mukaan. Asioiden tekemistä niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa haluat. Suunnan muuttamista silloin, kun se tuntuu oikealta. Se on runsauden ja yltäkylläisyyden sallimista itsellesi ja sen vastaanottamista kiitollisuudella. Menestys on oman sydämen ja sisäisen äänen kuuntelemista ja sen ohjauksessa toimimista. Se ei välttämättä vedä puoleensa miljoonaomaisuutta, mutta se luo ympärillesi runsauden ja onnellisuuden energiakentän, joka vetää puoleensa kaiken mitä tarvitset täyttymykselliseen elämään.

Se luo ympärillesi runsauden ja onnellisuuden energiakentän, joka vetää puoleensa kaiken mitä tarvitset täyttymykselliseen elämään

todellinen menestys

Valinnan paikka

Veikkaan, että moni perinteisillä mittareilla ei-niin-menestynyt henkilö, on tehnyt joskus aiemmin valinnan olla tavoittelematta menestystä, koska se ei ole hintansa arvoinen. Olen heidän kanssaan tismalleen samaa mieltä.

Mistäkö minä sen niin hyvin tiedän? Koska olen elänyt elämää, joka ulkoisilla mittareilla mitattuna luokitellaan menestyneeksi. Sisäisesti oloni oli kuitenkin tyhjempi ja kurjempi kuin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen. Vasta alettuani elämään itselleni uskollisena, alkoi sisäinen tilani kohentua vauhdilla. Se on ollut ainoa oikea suunta kohti onnea ja täyttymystä. Muuta tietä ei vain ole.

Ei se tie silti ole helppo eikä suoraviivainen. Mutkia ja kompurointia riittää, mutta se on hyväksyttävä, koska se kuuluu ihmiselämään. Me olemme täällä kasvamassa koko ajan lähemmäs omaa sisintä itseämme, kuorimassa pois suojakuoria ja naamareita, joilla olemme omaa herkkää sisintämme oppineet suojaamaan. Eikä me niistä kaikista irti päästetä niin helpolla. Jos Elämä ottaa niitä meiltä sitten väkisin pois, niin sattuuhan se. Olemme vähän kuin pikkulapsia, jotka eivät hyvällä päästä irti tikkarista.

Itselleen uskollisena eläminen

Itselleen uskollisena eläminen ei ole niinkään päämäärä vaan tapa elää jokainen hetki. Tämä hetki on ainoa joka meillä on. Juuri nyt. Menneisyys on mennyttä ja tulevaisuutta ei vielä ole. Miten käytät tämän elämäsi ainoan nyt-hetken? Mitä valitset? Ketä tai mitä palvelet?

Itselleen uskollisena pysyminen vaatii tekemään niitä asioita, jotka sisimmässään kokee oikeiksi ja tärkeiksi tehdä ja sillä tavalla kuin kokee oikeaksi. Samalla oman sisimmän paljastuessa joutuu kohtaamaan omia pelkoja ja riisumaan naamareita. Luopumaan muiden miellyttämisestä. Sisimmän itsen paljastaminen on pelottavaa ja siinä on edettävä omaan tahtiin. Muista, että kukaan muu ei voi sinua tuomita kuin sinä itse. Olethan lempeä itsellesi. Yrität kuitenkin parhaasi.

Seuraa sydäntäsi ja pysy itsellesi uskollisena, niin todellinen menestys seuraa sinua

mitä menestys on

Tekstissä mainittu Naistakomon IG Live, jossa olen kutsuvieraana, löytyy IGTV:stä (@naistakomo): https://www.instagram.com/tv/CCbTmyUn0zf/?igshid=1uigo688f2utc

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit