nainen tanssii niityllä

Miten voit löytää elämäntehtäväsi?

Ja mitä elämäntehtävän löytäminen oikeastaan edes tarkoittaa? Jaan tässä kirjoituksessa omia oivalluksiani asian suhteen tämän hetkisen ymmärrykseni mukaan.

Elämä on jatkuvaa muutosta, sykliä ja kierrettä. Sykkivää, säteilevää ja aaltoilevaa energiaa. Elämä on kuin meri, joka aaltoilee, myrskyää ja jossa on erilaisia virtauksia ja pyörteitä eri tasoilla. Mikä juuri sinun tehtäväsi tässä elämän meressä on? Melko varmasti se ei ainakaan ole se, että yrität pysyä väkisin paikoillaan tai uida uuvuttavasti vastavirtaan.

Oman itsensä toteen elämistä

Koen, että tehtävämme on löytää ne omimmat virtaukset, pyörteet ja aallot elämän meressä. Ne, jotka eniten meitä kutsuvat, houkuttavat ja vetävät puoleensa. Lähteä seuraamaan sitä liikettä, joka tuntuu luontevimmalle ja josta joka solulla nautimme. Jossa tunnemme olevamme kuin kala vedessä. Haluaisimmeko juuri nyt surffata tuon upean aallon harjalla vai sukeltaa salaperäisen hämärissä syvyyksissä?

Mitä ikinä haluammekin tehdä, se johtaa meidät aina uusiin näkymiin ja olosuhteisiin. Ympäristö muuttuu ja saatamme hetkessä löytää jotakin vielä kiinnostavampaa, jonka mukaan lähdemme. Elämä on jatkuvaa muutosta, jossa mikään ei pysy ennallaan. Mekin muutumme koko ajan elämän myötä. Vanhenemme, kasvamme ja kehitymme monella eri tasolla.

Elämäntehtävä ei ole määränpää, jonne joskus saavumme ja jonne jäämme loppuelämäksi eikä se ole tehtävä, jonka voi suorittaa valmiiksi. Se on koko elämän mittainen matka tai paremminkin tanssi, joka jatkuu niin kauan kuin elämme ja hengitämme.

Elämäntehtävän toteuttaminen on oman itsensä toteen elämistä. Omien intohimojen seuraamista. Sydämen kutsun kuuntelemista. Oman korkeimman itsen johdatusta. Ilo, rakkaus ja nautinto ohjaavat oikeaan suuntaan.

“Elämäntehtävä on elämän mittainen tanssi.”

nainen tanssii niitylla

Elämäntehtäväsi

  1. Luoja on luonut niin upean ja nerokkaan systeemin, että sinä rakastat tehdä sitä, mitä olet tullut tänne maan päälle tekemään eli elämäntehtävääsi.
  2. Sinun sisällesi on asetettu kaipaus toteuttaa elämäntehtävääsi.
  3. Luoja on myös varustanut sinut kaikilla sellaisilla ominaisuuksilla, joita tarvitset elämäntehtäväsi toteuttamiseen.
  4. Ja vielä lisäksi elämäntehtäväsi hyödyttää myös muita ihmisiä.

– No jopas onkin! Tämähän on varsinainen jättipotti, jossa kaikki voittaa!

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? No yksi pikku koukku tässä kyllä on… Monesti meillä nimittäin on pelkoja, jotka estävät meitä tekemistä sitä, mitä rakastamme. Pelot saattavat saada meidät esimerkiksi epäilemään kykyjämme emmekä rohkene ottaa sitä ensimmäistä ja ratkaisevaa askelta elämäntehtävämme toteuttamisessa. Tai jos rohkenemmekin ottaa ensimmäisen askeleen, meiltä saattaa vastoinkäymisten myötä loppua usko ja luovutamme. Tai jotain muuta, mitä pelkomme saa aikaan.

Suurin unelmamme on pahimman pelkomme takana

Meille on tosiaan asetettu haaste. Jotta voimme saada sen, mitä haluamme, meidän on voitettava pelkomme. Koska me ihmiset olemme mukavuudenhaluisia emmekä oikein viitsisi tehdä henkisen kasvumme eteen muuten töitä, meillä täytyy olla riittävän kiinnostava palkinto vaivoistamme. Tämä palkinto on suurimman unelmamme täyttyminen. Saavutamme haluamamme, kunhan ryhdymme toimeen pelosta huolimatta ja menemme pelosta läpi. Teemme sen, mitä unelmamme toteuttaminen vaatii.

Suurin unelmamme, se mitä rakastamme tehdä ja elämäntehtävämme liittyvät oleellisesti yhteen. Vaikka se ei ihan heti siltä vaikuttaisikaan, niin elämän edetessä nämä kolme lähestyvät toisiaan, kunnes ne yhtyvät. Elämänkokemukset auttavat meitä hiomaan ja tarkentamaan suuntaamme, kunnes lopulta huomaamme, että nämä kolme – aluksi erilliseltä vaikuttanutta – asiaa ovatkin yksi ja sama.

Miten pääsen alkuun elämäntehtäväni löytämisessä?

Elämäntehtävästäsi saat kiinni parhaiten, kun vain lähdet tekemään niitä asioita, joita rakastat tehdä. Ja teet niitä niin paljon kuin mahdollista – samalla kuunnelleen herkällä korvalla itseäsi sen suhteen, onko hyvä jatkaa tällä tavalla vai muuttaa kenties suuntaa.

Omat mieltymykset yleensä muuttuvat elämän varrella enemmän tai vähemmän ja siksi on äärettömän tärkeää huomioida ne ja toimia niiden mukaan. Kun jatkat näiden sinulle rakkaiden asioiden tekemistä, saat jossain vaiheessa melko varmasti isomman oivalluksen siitä, mitä sinun on tarkoitus täällä tehdä. Tämä on voitonriemuinen ja juhlimisen arvoinen hetki! Lopultakin kirkkaus ja selkeys pitkän sumussa tarpomisen jälkeen!

Kun se oman polun pää jossain vaiheessa löytyy, niin voit olla melko varma, että polulla tulee myöhemmin vastaan suunnan muutoksia ja risteyksiäkin, jossa jälleen omia intohimoja punnitaan. Kiinnostuksen kohteet jatkavat muuntumistaan, koska kasvumatkamme jatkuu koko elämän ajan. Haluamme kasvaa, kehittyä ja oppia uutta. Siinä samalla myös elämäntehtävämme on jatkuvassa muutoksessa ja se voi joskus tarkoittaa suuriakin suunnanmuutoksia.

“Etsimme elämän merestä meitä eniten houkuttelevat virtaukset ja lähdemme seuraamaan niitä löytäen yhä uusia ja kiinnostavampia, jotka johtavat meidät toinen toistaan upeampien virtausten pariin.”

meri iso aalto

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit