Numerologia

Mitä numerologia on?

Numerologia on maailmankaikkeuden energiavärähtelyn tulkintaa, joka perustuu ihmiskunnan ikivanhaan tietoon. Syntymäaikamme ja nimiemme värähtelyt vaikuttavat meihin joka hetki.

Kaikki maailmankaikkeudessa värähtelee, isommassa tai pienemmässä mittakaavassa. Se on kuin musiikkia. Tuon elämän musiikin tahtiin me tanssimme. Värähtelyä voidaan kuvata numeroilla ja niiden kautta pystytään tulkitsemaan värähtelyä.

Henkisen kasvun väline

Kautta aikojen ihmiset ovat pyrkineet ymmärtämään itseään, elämän ihmettä ja etsineet vastausta perimmäisiin kysymyksiin. Ihmisellä on sisäänrakennettu tarve kasvaa ja kehittyä henkisesti. Tämän pyrkimyksen tueksi ja avuksi ihminen on kehittänyt erilaisia malleja ja menetelmiä. Näistä hyväksi havaitut ovat kestäneet läpi aikakausien haasteen ja ovat käytössämme edelleen.

Moni saattaa pohtia mielessään, että mistä tämä tieto on alun perin saatu. Itse ajattelen, että se on meille annettua viisautta, joka on lähtöisin Korkeimmasta Voimasta (tai miksi ikinä haluatkaan kutsua Elämän lähdettä). Se on saatu lahjaksi Luojalta avuksemme jokapäiväisessä kamppailussamme erottaa oikea väärästä, toimia puhtaista motiiveista käsin ja pyrkimyksessämme kasvaa parhaaksi versioksi itsestämme.

Numerologinen uusi vuosi 15.9.2023

Gladys Lobosin tasapainotusmenetelmä auttaa ihmisiä

Tämän päivän numerologiaan loi vahvan vaikutuksensa chileläinen Gladys Lobos, joka tutki numerologiaa yli 50 vuotta. Hän kehitti sen perusteella järjestelmän, jonka avulla voidaan auttaa ihmisiä tasapainottamalla henkilön elämässä vaikuttavia ristiriitaisia ja/tai liian voimakkaita/heikkoja värähteitä. Tämän myötä on helpompaa muuttaa omaa elämäänsä haluamaansa suuntaan. Tasapainotus tapahtuu numerologisen karttamuutoksen avulla, jonka tekee asiaan perehtynyt numerologi.

Tämä on minulta kannaltani ihanteellista, koska voin tarjota asiakkaalleni työkalun muuttaa oma elämänsä paremmaksi sen sijaan, että taputtaisin vain selkään ja sanoisin, että ”Koita pärjätä!”.

Numerologia on selkeää, yksinkertaista ja helposti kenen tahansa opittavissa.

Itsetuntemus – työkalu

Numerologian avulla voit parantaa omaa itsetuntemustasi ja se tarjoaa myös työkalun muuttaa omaa elämää paremmaksi kartan tasapainotuksen avulla. Perehtymällä myös läheisten ihmisten numeroihin ja värähteisiin, alkaa ymmärtää heitä paremmin ja sen myötä ihmissuhteet paranevat.

Numerologia

Henkilökohtainen kartta syntymäajasta ja nimistä

Henkilökohtaisella tasolla värähtelyä kuvaavat syntymäaika ja nimet, joiden kirjaimet muunnetaan numeerisiksi vastineikseen. Näistä tiedoista lasketaan henkilön numerologinen kartta. Nimet voivat muuttua elämän varrella ja sitä kautta muuttuvat myös henkilöön vaikuttavat energiavärähteet. Suurin vaikutus on virallisilla nimillä, mutta myös lempinimet vaikuttavat meihin.

Syntymäajasta ja nimistä laskettavan kartan tulkinta kuvaa mm. henkilön luonnetta, taipumuksia, vaikuttimia, vahvuuksia, heikkouksia, ihmissuhteita, suhdetta rahaan ja rakkauteen, ammatillisia taipumuksia ja elämän päämääriä. Jotkut näistä asioista saattavat olla meillä vielä tiedostamattomina, mutta vaikuttavat taustalla kuitenkin onnellisuuteemme ja elämäntarkoituksemme toteutumiseen. Itsetuntemuksen lisääntyessä meidän on helpompi luoda elämästämme onnellisempaa.

Testaa omat numerosi – Numerologia testi

Kokeile tästä minitulkintaa ilmaiseksi ja vinkkaa kaverillekin! Tämä pieni numerologia testi tulkitsee syntymäajan lukuja tiivistetysti. Laajassa tulkinnassa otetaan huomioon myös nimien vaikutus.

Antamalla syntymäaikasi, numerologia laskuri lähettää sähköpostiisi minitulkinnan siitä. (Viesti voi tulla pienellä viiveellä, tarkista myös roskapostikansiosi.)

numerologia laskuri
Minitulkinta

(Jatkossa saat silloin tällöin sähköpostiisi tietoa mm. muutoksista numerologisissa ajanjaksoissa (kuukaudet, vuodet) ym. kiinnostavaa numerologiatietoutta. Voit lopettaa viestien vastaanottamisen koska tahansa.)

Miten numerologia muutti elämäni -video

Miten numerologia muutti elämäni

Videohaastattelu

Katso alta videohaastatteluni Naiseuden Voiman juttutuokiossa.

Apua elämään numerologiasta / Haastattelussa Tuulia Laine

Kerron videolla mm. omista haasteistani identiteettiin ja ammatinvalintaan liittyen, joihin numerologia toi avun. Haastattelijani Heidi Harju Naiseuden Voimasta kertoo omista kokemuksistaan tulkinnasta ja tasapainotuksesta ja niiden vaikutuksesta hänen elämässään. Puhumme numerologiasta ja sen hyödyistä itsetuntemus- ja muutostyökaluna myös yleisellä tasolla.

Asiakkaani kokemus

Alla on Naiseuden Voiman Heidi Harjun kokemuksia tulkinnasta ja tasapainotuksesta muutaman vuoden takaa:

“Sain Tuulialta numerologisen tulkinnan ja tasapainotuksen 2,5 vuotta sitten. Uusi nimi tuntui jo tällöin todella hyvältä ja oikealta, koska olin aloittanut täysin uuden vaiheen elämässäni. Tuntui, että tasapainotus auttoi päästämään myös irti menneisyydestäni, ja jostain turhasta, mitä en enää tarvinnut tässä hetkessä.

Nyt kun aikaa tästä on kulunut jonkin verran, huomaan, että tämä uusi nimi on todella ollut yksi erittäin osuva asia, joka on varmasti tukenut energeettisesti ja muutenkin uuden elämänvaiheen alkua. Suosittelen lämpimästi Tuulian tulkintaa ja numerologiaan tutustumista. Tuulia on erittäin asiantunteva ja lämmin ihminen tukemaan sinua polullasi ja etenkin vahvistamaan suuntaa, jonne olet menossa!”

Tasapainotus – muutostyökalu

Joskus on niin, että kartan värähteet ovat ristiriitaisia, korostuneen yksipuolisia tai suorastaan vetävät puoleensa ongelmia. Tällaisessa tapauksessa on suositeltavaa tehdä tietoinen karttamuutos eli tasapainottaa kartta sopivien lisänimien avulla. Asiantunteva numerologi katsoo mm. mitä värähteitä tarvitaan lisää ja missä suhteessa ja valitsee näitä värähteitä vastaavista kirjaimista asiakkaalle lisänimet.

Omaksuttuaan numerologin huolellisesti valitsemat lisänimet osaksi omaa identiteettiään tasapainottuvat henkilön elämässä vaikuttavat värähteet ja muutos käynnistyy. Käytännössä muutos tuntuu elämän selkiytymisenä ja helpottumisena mm. sitä kautta, että kokee voivansa toteuttaa omaa todellista itseään paremmin, tehdä niitä asioita, joita rakastaa ja haluaa tehdä ja lakkaa vetämästä turhia ongelmia puoleensa. Lisänimiä ei tarvitse vaihtaa virallisiksi nimikseen eikä edes kertoa kenellekään muulle, jos ei halua. Toisaalta lisänimistä voikin löytyä uusi mieluinen lempinimi tai taiteilijanimi.

Kartan tasapainotus on leikkisästi sanottuna ikäänkuin taikasauva, jonka avulla voimme muuttaa elämäämme. Tämä on huikea mahdollisuus, joka erottaa numerologian esim. astrologiasta.

Vauvalle valitut nimet vaikuttavat hänen koko elämäänsä

Me kaikki vanhemmat haluamme luonnollisesti, että lapsemme saa elää kaikin puolin onnellista elämää. Tästä syystä numerologia onkin viisasta ottaa huomioon vauvalle nimiä valittaessa, koska nimet määräävät sen, miten pystymme toteuttamaan itseämme ja ilmaisemaan omaa sisintä itseämme. Nimien värähteet on hyvä sovittaa syntymäpäivän värähteeseen sopiviksi ja näin tasoittaa pienokaisen tietä elämässä. Jos lapsella on jo nimet, tilanne voidaan tarkistaa laskemalla lapsen kartta ja tarvittaessa tasapainottaa kartta tarkkaan valittujen lisänimien avulla.

Huomioi numerologia ajanjaksoissa

Numerologiset vuodet kulkevat yhdeksän vuoden sykleissä. Ajanjaksoja seuraten voi ajoittaa omia toimiaan suotuisasti, kuten esim. yrityksen perustaminen ja avioliiton solmiminen. Tietyt vuodet ovat erityisen sopivia uusien asioiden aloittamiselle, luoville projekteille, suunnittelulle, itsetutkiskelulle tai vanhojen asioiden loppuun saattamiselle. Toisina vuosina taas on syytä pidättäytyä näiden samojen asioiden tekemisestä. Mikä ajanjakso sinulla mahtaa juuri nyt olla menossa?

Huomioitavaa on myös, että numerologinen vuosi vaihtuu jo syksyllä, syyskuun neljännen päivän jälkeisen uuden kuun myötä (musta ympyrä kalenterissa).

Vuodet

Jokainen vuosi sisältää oman ydinteemansa, joka on esitetty seuraavassa tiivistettynä:

 1. Uuden alku: paljon uusia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia, jotka kannattaa hyödyntää
 2. Harkinnan vuosi: vedä henkeä ja punnitse mitä edellisen vuoden aloituksistasi haluat jatkaa
 3. Laajenemisen vuosi: avautumista, huvittelua ja keskeneräisten asioiden ratkeamista
 4. Työnteon vuosi: rakenna kärsivällisesti tulevaisuuttasi
 5. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita: oma reagointisi yllättäviin käänteisiin ratkaisee tuleeko tästä vuodesta harmittava vai paras vuotesi ikinä
 6. Kodin ja sydämen asioiden vuosi: onnellisuutta ja tasapainoa
 7. Sisäisen kasvun vuosi: itsetutkiskelua ja sisäisen äänen kuuntelua
 8. Karman vuosi: sitä niität, mitä olet edellisinä vuosina kylvänyt (huom. karma voi olla yhtä lailla myönteistä kuin kielteistä)
 9. Päätösvuosi: aiemmin aloitettujen asioiden päätökseen saattamista

Oman vuotesi saat selville laskemalla oman syntymälukusi yhteen maapallon tämän vuoden värähteen kanssa.

Esim. maapallon vuoden 2018 värähde on 2 (2018 -> 2+0+1+8=11 -> 1+1=2).

Jos syntymälukusi on 8 tai 9, tulee sinulle tulokseksi 10 (8+2) tai 11 (9+2). Tässä tapauksessa lasketaan taas yksittäiset numerot yhteen keskenään (1+0=1 tai 1+1=2).

Varmista yrityksesi menestys numerologian avulla

Joidenkin yritys menestyy ja toisten ei, vaikka kaikki edellytykset menestykseen olisi olemassa. Mistä tämä voi johtua? Numerologisesta näkökulmasta katsottuna tähän vaikuttaa yrityksen värähteet, jotka ovat suosiolliset tai sitten eivät.

Yrityksen menestymiseen vaikuttaa mm. perustamisajankohta, perustajien, yrityksen ja tuotteiden nimien värähteet. Nämä seikat kannattaa ottaa huomioon ja valita menestystä puoleensa vetäviksi jo toimintaa aloitettaessa. Autan mielelläni yrityksiä menestyksen tielle.

Numerologian historiaa

Numerologia on ikivanhaa tietoa ja viisautta, jota jo muinaiset sivilisaatiot ovat käyttäneet hyödykseen. Vaikuttaa siltä, että se on kulkenut ihmisen mukana aina. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että myös kristinuskon ja juutalaisuuden pyhistä kirjoituksista löytyy viitteitä numeroiden mystisiin merkityksiin.

Eri kulttuureissa ja eri aikoina on muodostunut hieman erilaisia käsityksiä ja näkökulmia saman asian ympärille. Vähän kuten astrologiassakin on eri suuntauksia (mm. länsimainen, kiinalainen ja maya-astrologia). Samoista asioista puhutaan vähän eri nimillä, kuten syntymäluku, elämänpolun numero, päämäärän luku, sielun numero, persoonallisuusnumero jne. Kaikki samaa asiaa hieman eri näkökulmista ja eri tavalla ilmaistuna. Mikään ei ole toistaan parempi tai huonompi, oikea tai väärä. Eri lähestymistavat puhuttelevat erilaisia ihmisiä ja samojakin ihmisiä eri aikoina. Kaikkia tarvitaan ja mistä tahansa onkaan ihmiselle apua kasvussaan omaksi suurenmoiseksi itsekseen, se on arvokasta.

Pythagoras numerologian opettajana

Länsimaisen numerologian juuret ulottuvat antiikin Kreikkaan, jonne matemaatikko ja filosofi Pythagoras toi numerologian noin 500 eaa. Pythagoras teki matkoja itämaille etsiäkseen ylivertaista viisautta ja toi tuliaisinaan muiden taitojen ohella myös numerologian. Näitä taitoja opetettiin hänen perustamissaan veljeskunnissa ympäri antiikin Kreikkaa.

Laske syntymäluku

Kiinnostavinta tietoa numerologiassa on oma syntymäluku (tunnetaan myös elämänpolun numerona), joten perehdytään ensimmäiseksi siihen, miten se lasketaan.

Syntymäluku

Syntymälukusi saat selville syntymäpäivästäsi. Laske yhteen syntymäpäiväsi numerot yksitellen ja jatka numeroiden yhteenlaskua yksitellen, kunnes jäljelle jää yksi luku (1-9), jota siis kutsutaan syntymäluvuksesi. Se on kartan yksittäisistä luvuista merkittävin ja kertoo paljon luonteestasi.

Laskuesimerkki: 11.6.1980 -> 1+1+6+1+9+8+0=26 -> 2+6=8 eli kyseisenä päivänä syntyneen henkilön syntymäluku on 8.

Syntymäpäivän luku

Syntymäluvun lisäksi syntymäpäivästä saadaan selville syntymäpäivän luku, joka tässä esimerkissä saadaan luvusta 11 -> 1+1=2 eli syntymäpäivänluku on 2. Tämä luku värittää syntymälukua 8.

Syntymäluvun ja syntymäpäivän luvun keskinäinen painotus

Karkeasti voidaan sanoa syntymäpäivästä laskettavien lukujen keskinäisestä suhteesta, että syntymäluvun vaikutus on noin 80% ja syntymäpäivän luvun noin 20%.

Kartassa otetaan huomioon myös nimet

Koko kartan laskemiseksi ja kattavan tulkinnan tekemiseksi tulee ottaa huomioon myös henkilön nimet ja niistä laskettavat värähteet.

Aakkosten numeeriset vastineet – numerologiset aakkoset

Jotta nimien värähteet saadaan selville, nimet on muunnettava numeeriseen muotoon. Karttaa laskettaessa myös nimen vokaalit ja konsonantit eritellään. Vokaalin numero kirjoitetaan kirjaimen yläpuolelle ja konsonantin numero kirjaimen alapuolelle. 

Numerologiset aakkoset
Aakkosten numeeriset vastineet

Sisäinen, ulkoinen ja päämäärän luku

Kaikkien nimien yhteenlasketuista vokaaleista saadaan selville sisäinen luku ja konsonanteista ulkoinen luku. Kaikki kirjaimet yhteen laskettuna antavat henkilön päämäärän luvun.

Sisäinen luku kertoo henkilön sisäiset voimavarat, taipumukset ja vaikuttimet, jotka saattavat olla muilta piilossa.

Ulkoinen luku kertoo siitä, miltä henkilö vaikuttaa ulkopuolisten silmissä. Erityisesti ensivaikutelma määräytyy tämän luvun mukaan.

Päämäärän luku kertoo henkilön elämän päämäärät, jotka voivat olla tiedostettuja tai tiedostamattomia, mutta kuitenkin ohjaavat kaikkia hänen toimiaan.

Värähteiden ydinolemus ja haasteet

Perusvärähteiden 1-9 ydinolemus

Tutustutaan seuraavaksi värähteiden ydinolemukseen. Jokaisella värähteellä on omat vahvuutensa, jotka usein johdattavat meitä löytämään oman elämäntehtävämme.

 1. Alkuunpaneva ja maailmaa pyörittävä voima – idearikkaus, itseluottamus, äly, kunnianhimo, omaperäisyys
 2. Huomiota karttava, tärkeä taustavoima – muiden huomioiminen, palvelu, empatia, yhteistyökyky, diplomatia
 3. Ilon luoja ja tuoja – pirskahteleva, valoisa, kepeä, avoin, seurallinen, onnekas, taiteellinen, lahjakas ilmaisemaan itseään
 4. Sitkeä puurtaja – ahkera, sinnikäs, periksiantamaton, asiallinen, käytännöllinen, luotettava, oikeudenmukainen, säästäväinen, kätevä käsistään, turvallisuutta hakeva
 5. Sähikäinen – monipuolinen, rohkea, vapaudenhaluinen, vauhdikas, elinvoimainen, liikkuva, innostuva, ennakkoluuloton
 6. Suuri ja lämmin sydän – huolehtiva, hoivaava, perhekeskeinen, tunteellinen, taiteellinen aistillinen, läheisyydestä nauttiva, perheen ja kodin hengen luoja ja ylläpitäjä
 7. Totuuden etsijä – haluaa päästä selville asioista ihan ytimeen asti, tutkiva ja kaikkia aistejaan käyttävä tietäjä, analysoiva, syvällinen, intuitiivinen, herkkä, täydellisyyttä tavoitteleva
 8. Määrätietoinen juna – päättäväisyys, määrätietoisuus, päämäärähakuisuus, voima, keskittymiskyky, “kaikki tai ei mitään”, oikeudenmukaisuus, vaativuus, tehokkuus, suoruus, johtamiskyky, hengen ja materian yhdistäminen, healing
 9. Maailmanparantaja – haluaa tehdä maailmasta paremman ja kauniimman paikan kaikille, avulias, antelias, idealistinen, taiteellinen, innostuva, vapaudenhaluinen

Värähteiden haasteet

Jokaiseen värähteeseen sisältyy myös omat haasteensa. Ne ilmenevät erilaisina opetuksina elämässämme. Tilanteet, joissa elämänopetuksemme ilmenevät, koemme usein vastoinkäymisinä. Meidän olisi tarkoitus tiedostaa ja tunnistaa opetuksemme ja oppia niistä kasvaaksemme ihmisinä omaksi parhaaksi versioksi itsestämme. Alla on eri värähteisiin liittyvät haasteet listattuna. Näiden ilmeneminen riippuu henkilön kartasta kokonaisuudessaan. Jotkut värähteet hillitsevät ja jotkut voimistavat toisten värähteiden haasteita. Oma henkilökohtaisen kasvun vaihe luonnollisesti vaikuttaa myös haasteiden näyttäytymiseen.

 1. Ego, ylpeys, määräilevyys, itsekkyys
 2. Epävarmuus, huono itsetunto, tarve yrittää olla riittävän hyvä
 3. Pinnallisuus, kevytmielisyys, sitkeyden puute
 4. Itsepäisyys, sulkeutuneisuus, ahdasmielisyys
 5. Kärsimättömyys, hermostuneisuus, äkkipikaisuus
 6. Tunne-elämän ongelmat, tunteiden hallittavissa, mukavuudenhalu, kunnianhimon puute
 7. Todellisuudenpako, eristyneisyys, masennusriski
 8. Ankaruus, totisuus, joustamattomuus, äärimmäisyydet
 9. Epäkäytännöllisyys, kärsimättömyys, hermostuneisuus, kiivaus, vaikeus hyväksyä toisten vikoja

Avoimet ja suljetut luvut

Avoimet luvut: 1, 3, 5, 9

Avoimet luvut ovat impulsiivisia ja avoimia ilmaisussaan. Yleensä ottaen itsensä ilmaisu on helppoa ja vaivatonta. Toiminta saattaa tapahtua ennen harkintaa.

Suljetut luvut: 2, 4, 6, 7, 8

Suljetut luvut ovat harkitsevia ja pidättyväisiä ilmaisussaan. Itsensä ilmaiseminen saattaa olla hankalaa ja jopa estyä kokonaan. Harkinta tulee yleensä ennen toimintaa.

Avoimien ja suljettujen lukujen suhde kartassa

Epätasapaino avoimien ja suljettujen lukujen kesken aiheuttaa energian hajoamista tai itseilmaisun vaikeutta. Kartan tasapainotuksella saadaan myös avoimet ja suljetut luvut tasapainoon keskenään.

Mestariluvut

Mestariluvuiksi kutsutaan peruslukuja 2, 4, 6 ja 8 silloin, kun luvun viimeistä edellinen summa on 11 (2), 22 (4), 33 (6) tai 44 (8).

Mestarilukuun sisältyy kaikki peruslukunsa ominaisuudet ja sen lisäksi mahdollisuus ottaa käyttöön mestariluvun sisältämä henkinen kapasiteetti. Jotta mestariluvun ominaisuudet saa käyttöönsä, on voitettava ensin perusluvun heikkoudet. Tämä on suuri haaste ja mahdollisuus ja myös erittäin vaativa sellainen.


Opi lisää Numerologian peruskurssilla

Kauan odotettu ja paljon kysytty peruskurssi on julkaistu. Lähde mukaan opiskelemaan Suomen ensimmäiselle numerologian verkkokurssille! Opastan sinut aiheen kiehtoviin saloihin ja opetan lisäksi bonuksena jotain sellaista, jonka vain hyvin harva tietää.

Kurssilla opit numerologian perusteet, laskemaan kartan ja tulkitsemaan sitä. Kurssi sisältää 6 video-oppituntia, oheismateriaalia sekä yhden ylimääräisen bonus-oppitunnin. Perehdymme värähteiden olemukseen ja merkitykseen. Opit kartan rakenteen ja sen osatekijät sekä niiden merkitykset. Kerron myös kartalla vaanivista vaarallisista ja haastavista numeroyhdistelmistä, jotka on syytä muuttaa kartan tasapainotuksen avulla. Esimerkkeinä käytetään julkisuuden henkilöiden karttoja. Kurssilla pääset myös testaamaan taitojasi tietovisassa ja osaamisesi palkitaan todistuksella!

Numerologian avulla alat ymmärtää itseäsi ja läheisiäsi paremmin sekä avaudut näkemään meidän ihan jokaisen upean yksilöllisyyden.

Numerologia-kauppa

Työkalut parempaan itsetuntemukseen, myönteiseen elämänmuutokseen ja menestykseen

“Sinä olet ainutlaatuinen.”

Tuulian kuva

Numerologi Tuulia Helmisola