onnellisuusharjoitus

Päivittäisiä onnellisuusharjoituksia

Onnellisuutta on pidettävä yllä ja ruokittava. Ihan niin kuin hyvä kunto ei pysy, jos ei jatkuvasti harjoittele. Nälkä ei pysy loitolla, jos ei syö säännöllisesti. Elämä on jatkuvaa aaltoliikettä ihan kaikessa. Asiat täyttyvät ja tyhjenevät sykleissä. Myös onnellisuus.

Me kaikki haluamme olla onnellisia, eikö niin? Juoksemme monen erilaisen asian perässä. Jos kaikkien halujemme taustat selvittää, ne pelkistyvät haluun olla onnellinen. Me vain hassusti kuvittelemme mielessämme, että onni tulee siitä, tästä tai tuosta. Uudesta autosta/sisustuksesta/kengistä/kampauksesta, hoikemmasta vartalosta, elämämme miehestä/naisesta, lottovoitosta, urasta, tietyllä tavalla vietetystä perhejuhlasta jne. Kaikkien halujemme taustalla on lopulta halu tuntea itsemme onnellisiksi.

Onnellisuus on vahva, henkilökohtainen kokemus siitä, että oma elämä tuntuu hyvältä ja mielekkäältä.

Meidän pyrkimyksemme onnellisuuteen ovat hyvin erilaiset, samoin kuin käsityksemme siitä, miten voimme tulla onnellisiksi. Hauskaa tässä onkin se, että me emme edes voi TULLA onnellisiksi. Ainoa mahdollisuutemme on OLLA onnellisia juuri nyt.

dumbbells 2465478 1280

Miten voin lisätä omaa onnellisuuttani?

Voit lisätä onnellisuuttasi harjoittelemalla säännöllisesti, päivittäin. Vaalimalla ajatuksia, tunteita ja unelmia, jotka tuntuvat hyviltä ja lisäävät hyvänolon tunnettasi. Ruoki niitä ja suorastaan kylve niissä. Ympäröi itsesi asioilla, jotka lisäävät hyvää oloasi. Sisusta kotisi niin, että asiat siellä herättävät sinussa ihania ajatuksia, tunteita ja muistoja ja myös pitävät yllä hyviä odotuksiasi tulevaisuudesta. Pukeudu vaatteisiin, jotka saavat sinut tuntemaan olosi kaikin puolin hyväksi. Käytä ihastuttavia tuoksuja ja mieltäsi hivelevää musiikkia. Helli aistejasi kaikin tavoin.

Huolehdi, että ympärilläsi on pääasiassa vain ihmisiä, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi hyväksi, riittäväksi ja rakastetuksi. Hankkiudu muista eroon tai vietä heidän seurassaan niin vähän aikaa kuin mahdollista ja pyri neutraloimaan heidän kielteinen vaikutuksensa sinuun (esim. seuraavilla voima- ja vahvistuslauseilla).

say yes to the live 2121044 1280

Voima- ja vahvistuslauseet

Voit voimistaa onnellisuuden tunnettasi ripustamalla seinille voima- ja vahvistuslauseita (eli ns. affirmaatioita). Jos et halua lauseitasi niin näkyvälle paikalle, voit laittaa ne esim. vaatekaapin oven sisäpuolelle, josta voit käydä tankkaamassa onnellisuutta itseesi.

Esimerkkeja voima- ja vahvistuslauseista:

 • Minä olen upea.
 • Minä olen kaunis.
 • Minä olen rakastettu.
 • Minä olen riittävä juuri tällaisena.
 • Tänään onnistun.
 • Tänään on tähänastisen elämäni paras päivä.
 • Elämä hymyilee minulle juuri nyt.
 • Elämäni on kaikin tavoin vaurasta ja yltäkylläistä.
 • Tunnen suurta kiitollisuutta elämästäni.
 • Minä olen kiitollinen terveydestäni ja rakkaista ihmisistä elämässäni.
 • Luotan intuitiooni ja toimin sen johdatuksessa.
 • Luotan siihen, että kaikki tapahtuu aina minun parhaakseni.
 • Kaikki on hyvin juuri nyt.
 • Teen niitä asioita elämässäni, jotka tuntuvat hyviltä.
 • Menestyn tekemällä sitä, mitä rakastan.

Voit käyttää joitain näistä, mikäli ne puhuttelevat tai voit keksiä itsellesi juuri sinulle parhaiten sopivat lauseet ja käyttää niitä.

Meditointi

Meditointi lisää myös onnellisuuden kokemustasi. Hyvä tapa on aloittaa ja lopettaa päivä pienellä meditaatiohetkellä, mutta meditoida voi koska tahansa. Meditointi tarkoittaa sitä, että rauhoitat mielesi, hiljennyt aloillesi ja käännät huomiosi syvälle omaan sisimpääsi. Meditointi vahvistaa yhteyttäsi omaan sisimpääsi ja sen ohjaukseen. Onnellisuuden tunteen lisääntymisen lisäksi tämä auttaa sinua tekemään elämässäsi ratkaisuja, joita todella haluat ja jotka vievät sinua siihen suuntaan, johon elämässäsi syvällä sisimmässäsi haluat kulkea. Sen seurauksena elämäsi alkaa tuntua täyttymykselliseltä; yhtä aikaa sekä onnelliselta että merkitykselliseltä.

Voit käyttää meditointiin muutaman minuutin tai vaikka tunnin kerrallaan. Joskus mieli rauhoittuu saman tien, mutta toisinaan se ei meinaa hellittää yhtä helposti. Silloin voit auttaa rauhoittumista esimerkiksi omaa hengitysrytmiä havainnoimalla. Meditointi ei ole suoritus eikä mieltä voi pakottaa. Voit käyttää mitä tahansa keinoja keksitkin houkutellaksesi mieltäsi hiljentymään. Hyväksy lempeästi se, mikä sillä kerralla on sinulle mahdollista.

yoga 2176668 1280

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit