pelastusrengas

Ulos uhriajattelusta

Kumpi sinä olet; oman elämäsi aallokossa räpiköivä uhri vai voimakas oman elämäsi tietoinen luoja?

Joillakin tuntuu olevan aina suunta selkeänä ja purjeet levitettyinä, kun he purjehtivat itsevarmoina päämäärästä toiseen. Heillä on homma hallussa ja he saavuttavat haluamansa. He tietävät, että tavoitteiden eteen on tehtävä töitä eivätkä he säästele vaivojaan.

Toiset taas tuntuvat kokonaan keikahtaneen laivastaan yli laidan ja räpistelevät pysyäkseen pinnalla elämän ailahtelevassa aallokossa, joka välillä heittää hyökyaallon – jos toisenkin – heidän ylitseen. Onneksi on henkilöitä, jotka näkevät tilanteen ja voivat heittää pelastusrenkaan näille veden varaan pudonneille ja hinata heidät rantaan.

Aina pelastusrengas vyötäröllä?

Mutta entä, jos nämä pelastetut lähtevät heti seuraavan laivan kyytiin yhtä heikoilla eväillä kuin aiemminkin ja päätyvät taas kohta aaltojen varaan? Pitääkö nämä heti kohta taas pelastaa??? Uudestaan ja uudestaan? Missä on henkilön oma vastuu vahvistaa omia taitojaan niin, että alkaa selvitä omin avuin? Miten tämä vastuuntunto herää?

Näen asian niin, että on inhimillistä ja oikein antaa välttämätöntä ensiapua hätään joutuneelle, vaikka henkilöllä olisikin taipumus hankkia itsensä pulaan kerta toisensa jälkeen. Mutta onko viisasta ryhtyä henkilökohtaiseksi pelastusliiviksi jollekin, joka ei vain halua opetella uimaan, koska haluaa mieluummin jonkun tulevan aina pelastamaan?

Jos joku on joka askeleella auttamassa, ei voi oppia itse kävelemään. On annettava mahdollisuus harjoitella; yrittää ja epäonnistua – ja yrittää uudelleen, kunnes oppii.

pelastusrengas

Kyky nähdä oma osuutensa tapahtumien kulussa

On vahvuutta nähdä oma osansa tapahtumien kulussa ja olosuhteiden muodostumisessa. Mikään ei ole sattumaa. Asioita tapahtuu usein juuri siksi, että meillä on niistä jotain opittavaa. Haasteet ovat lahjoja, jotka on kääritty vaikeuksien käärepaperiin.

Vaikeuksien kohdatessa on hyvä kysyä itseltään, että mitä voin oppia tästä? Jos joku esimerkiksi hyökkää kimppuusi ruumiillisesti, sanallisesti tai energiatasolla, onko sinulla kenties tilaisuus oppia puolustamaan itseäsi? Tai jos karkotat rakkaat ihmiset luotasi liian kärkevän kielesi vuoksi, onko sinulla ehkä tässä mahdollisuus oppia lisää lempeyttä, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä?

Tietynlaiset toistuvat kokemukset varsinkin ovat merkkejä siitä, että niihin sisältyy joku tärkeä opetus meille. Joten, jos huomaat tietyn epämiellyttävän kaavan toistuvan elämässäsi, voit olla varma, että siihen sisältyy joku oppiläksy.

Kun oivallat tuon läksyn ja otat siitä opiksesi, nämä siitä opettavat tilanteet poistuvat elämästäsi kokonaan, koska niitä ei tarvita enää. Eikö olekin hienoa? Pääsemme eteenpäin omalla henkisen kasvun tiellämme. Kun otamme asioita haltuun, eteemme avautuu uusia opeteltavia asioita. Ja tämä uskoakseni jatkuu niin kauan kuin elämää riittää.

“Haasteet ovat lahjoja, jotka on kääritty vaikeuksien käärepaperiin.”

lahjat 1920

Katso Manifestointi-webinaarin tallenne tästä:

Manifestointi-webinaari 16.3.2023

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit