valosydän

Olemme matkalla valoon ja rakkauteen

Elämme erikoista aikaa, jossa maamme johto on päättänyt poikkeusoloista koronaviruksen vuoksi. Meitä on kehoitettu välttämään fyysistä kontaktia muihin ihmisiin ja toisaalta lisäämään henkistä yhteyttä toistemme kanssa. Monelle nämä toimet ovat tarkoittaneet toimeentulon pienenemistä tai jopa menettämistä kokonaan, mikä luonnollisesti aiheuttaa pelkoa ja epävarmuutta. Sairaus itsessäänkin herättää ymmärrettävästi pelkoa. Mietimme, miten meidän ja läheisemme käy. Pysymmekö terveenä vai sairastummeko? Selviämmekö?

Arvot uuteen järjestykseen

Meidän materiaalisia rakennelmiamme ravistellaan nyt rajusti. Kestääkö kehomme koronaviruksen? Kestää taloutemme poikkeusolojen vaikutuksen? Mitä enemmän arvomme, omakuvamme ja maailmankuvamme on pohjautunut materiaan, sitä hurjempaa myllerrystä käymme läpi henkisesti. Mitä paremmin olemme nähneet materian harhan läpi todellisuuteen eli elämän henkiseen ulottuvuuteen, sitä helpompi meidän on suhtautua nykytilanteeseen.

Näen koronaepidemian maailmankaikkeuden välttämättömänä toimenpiteenä ihmiskunnan arvojen tervehdyttämiseksi. Materiaaliset arvot ovat saaneet liian merkittävän aseman ihmiskunnassa henkisten arvojen kustannuksella. Tasapainon saavuttamiseksi vaaditaan materiaalista maailmaa ravisteleva kriisi, jonka myötä henkisten arvojen merkitys kasvaa. Auttaminen, jakaminen, sydämellisyys, toisten huomioiminen, rakkaus ja henkinen läheisyys nousevat takaisin niille kuuluvaan arvoonsa.

Kärsin kuullessani ja nähdessäni muiden kärsivän. Inhimillinen hätä on sydäntä riipaisevaa. Meitä ihmiskuntana ei nyt kuitenkaan auta voivottelu eikä sääli. Meitä auttaa tapahtumien yläpuolelle nouseminen ja kokonaiskuvan näkeminen. Sen ymmärtäminen, mistä tässä henkisellä tasolla on kyse eli arvojen uudelleen järjestämisestä.

valo kadella

Onnellisuus = Ihmissuhteidemme laatu

Monissa perheissä sekä aikuiset että lapset ovat nyt kotona. Ei ole koulua eikä harrastuksia. Vierailuja ei sallita. Yhteistä aikaa on paljon. On aikaa kuunnella muita perheenjäseniä ja keskustella, leikkiä ja pelata yhdessä. Sydämen läheisyys lisääntyy. Tutustumme toisiimme paremmin ja ymmärryksemme lisääntyy. Soitamme läheisillemme ja kysymme mitä kuuluu, onko kaikki hyvin tai voisimmeko olla jotenkin avuksi. Rakkaus lisääntyy. Yhteisöllisyys lisääntyy.

Huomaamme, että ihmissuhteiden parantuessa tunnemme itsemme onnellisemmiksi. Huomaamme, että onnellisuutemme ei riipukaan materiaalisista olosuhteistamme. Tämä on hyvin vapauttava ja parantava kokemus, jonka myötä pelko häviää. Pelko on kuin rikkaruoho, joka vie vapautemme ja tukahduttaa luovuuden. Pelon väistyessä mielemme vapautuu ja luovuudelle tulee tilaa.

Luovuudelle ja muutokselle tilaa

Luovuutemme vapautuessa, keksimme uusia ja parempia tapoja toimia uudessa tilanteessa. Saamme ideoita uusista menetelmistä, työvälineistä tai yhteistyötahoista. Ehkä vaihdamme kokonaan uudelle alalle tai peräti luomme uuden alan. Joskus merkittävin muutos elämässämme tuleekin jostain ihan pikkuisesta oivalluksesta tai vain asenteen muutoksesta.

Ihmiskunta kehittyy ja muuttuu jatkuvasti ja me olemme osa tuota muutosta, halusimme tai emme. Voimme jokainen osaltamme toimia myönteisenä muutosvoimana maailmassa aloittaen omasta yhteisöstämme, kuten omasta perheestämme tai naapurustostamme. Tapahtuipa mitä hyvänsä, uskon että parasta on pyrkiä näkemään mitä hyvää tuo tapahtuma saa aikaan. Uskoa, luottamusta ja rakkautta toivon sinulle tähän päivään.

Voimme jokainen osaltamme toimia myönteisenä muutosvoimana maailmassa.

valosydan

Haluatko opettaa ja ansaita toimeentuloa verkon välityksellä? Tutustu verkkokurssialustaamme verkkovalmentajat.fi.

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit