valkoiset ruusut

Anteeksiannon vapauttava voima

Kirjoitin jokin aika sitten kiitollisuuden eheyttävästä voimasta ja nyt olen jo pidempään halunnut kirjoittaa anteeksiannon voimasta. Meillä jokaisella on varmasti kokemusta siitä, että olemme suuttuneet joskus jollekin ja kantaneet kaunaa lyhemmän tai pidemmän aikaa. Oletko huomannut, miten vihaisena oleminen ja kaunan kantaminen sitoo energiaa? Se sumentaa elämänilon ja väsyttää meidät myös fyysisesti. Se jäytää meitä sisältä käsin ja pitkään jatkuessaan aiheuttaa kehoon sairautta. On suuri terveysteko itseämme kohtaan antaa anteeksi kokemamme vääryydet. Myös silloin, kun anteeksi ei ole pyydetty.

Anteeksiannolla on suuri vapauttava voima

Keho reagoi tunteisiimme

Viha aiheuttaa kehossa tulehdusta. Oletko pannut merkille, miten tulehtunutta aluetta kuvataan puhekielessä usein “ärtyneeksi”? Esim. haava/kurkku/paksusuoli/tms. on ärtynyt. Vihaisen henkilön kerrotaan myös “näkevän punaista” ja kuinka ollakaan tulehtunut kehon osa on yleensä kirkkaanpunainen. Vaikka emme aina tiedosta näitä asioita, rikas kielellinen perintömme on täynnä elämänviisautta, joka parhaimmillaan tarjoilee oivalluksia vastaanottavaiselle mielelle.

Pitkään kestäessään viha muuttuu kaunaksi, joka puolestaan aiheuttaa syöpää. Teemme itseämme kohtaan silloin hyvin väärin ja kehokin kääntyy itseään vastaan. Kauna jäytää meitä sisältä käsin ja samoin tekee syöpä.

Ei myöskään ole sattumaa mikä osa kehostamme oireilee. Se kertoo meille viisaasti omalla kielellään, että missä vika piilee. Esimerkiksi, jos kurkku tulehtuu, viha on jäänyt ilmaisematta ja se on juuttunut kurkkuun tulehduttaen sen. Parisuhteessa (tai sen päätyttyä) naisen kauna kumppaniaan kohtaan aiheuttaa usein syöpää juuri rinnoissa.

valkoinen joutsen

Anna anteeksi itsesi tähden

Meidän on annettava anteeksi nimenomaan itsemme tähden – oman henkisen ja fyysisen hyvinvointimme tähden. Viha ja kauna vahingoittavat eniten kantajaansa. On hyvä muistaa, että anteeksi voi ja kannattaa antaa, vaikka anteeksi ei ole pyydetty. Anteeksianto vapauttaa valtavan määrän energiaa, jonka viha ja kauna ovat sitoneet itseensä.

Voisi ajatella niin, että yritämme jollain tasolla pitää tulehtuneet tunteemme aisoissa, koteloida ne ja estää niitä siten aiheuttamasta suurempaa vahinkoa ja tämä koteloiminen vaatii paljon omaa energiaamme.

Anteeksi voi ja kannattaa antaa, vaikka anteeksi ei olisi pyydetty

Miten voin antaa anteeksi?

Inhimillisinä olentoina jäämme helposti kiinni vihaan ja kaunaan niin, että koemme vaikeaksi päästää niistä irti.  Saatamme tuntea olevamme oikeutettuja tuntemaan vihaa ja että meidän kuuluukin olla vihaisia ja vihamme kohde todellakin ansaitsee kaiken vihamme. Anteeksiannolle ei silloin löydy tilaa eikä maaperää.

Mitä voimme tehdä, jotta anteeksianto olisi mahdollista? Kokeile vaihtaa näkökulmaa. Yritä nousta koko tilanteen yläpuolelle tai nähdä tilanne sen henkilön kannalta, jolle olet vihainen. Vihasi kohde näkee ja tulkitsee ristiriitanne todennäköisesti hyvin eri tavalla kuin sinä. Sinulla ei luultavasti ole mitään käsitystä hänen näkökulmastaan. Jos olisi, et luultavasti olisi ollenkaan vihainen.

Meistä ihan jokainen pyrkii tekemään parhaansa omien mahdollisuuksiensa ja rajoitustensa puitteissa. Jokaisella on omat tavoitteensa ja päämääränsä, joita kohti pyrkii niillä tavoilla, jotka kokee parhaiksi. Meidän mielestämme nuo keinot saattavat olla ihan vääränlaisia tai suorastaan huonoja.

Erillisyyden haaste ja kaiken taustalla oleva ykseys

Erillisiin kehoihin sidottuina emme koskaan voi täysin ymmärtää toisiamme. Voisi ajatella, että tavallaan puhumme jokainen ihan omaa kieltämme, joka muistuttaa riittävästi muiden käyttämää kieltä, jotta pystymme toimimaan yhdessä, mutta silti asioita jää ymmärtämättä ja asioita ymmärretään enemmän tai vähemmän väärin. Näistä ymmärryksen ongelmista syntyy ristiriitoja.

Jos ymmärtäisimme toisiamme täydellisesti, ymmärtäisimme täysin ja joka tilanteessa myös sen, miksi joku toimii niinkuin toimii. Ja kun ymmärrämme täysin toisen motiivit, meillä ei ole mitään aihetta olla vihaisia, koska kaikki on niin selvää ja loogista ja juuri niinkuin pitääkin.

Erillisyyden haasteesta huolimatta syvemmällä henkisellä tasolla me olemme kaikki yhtä ja tällä korkealla tietoisuuden tasolla me myös ymmärrämme toistemme erilaiset lähtökohdat ja motiivit.

Vapauta itsesi antamalla kaikki anteeksi kaikille, myös itsellesi

valkoiset ruusut 1920

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit