nainen niityllä

Sinun aikasi on nyt

Haluatko sinäkin elämääsi muutosta? Etsitkö jatkuvasti jotain, tietämättä tarkkaan mitä se on? Tunnetko sisimmässäsi, että jotain parempaa olisi tarjolla elämässä, myös sinulle? Jollain tasolla tiedät myös, että tuo parempi elämä kuuluu sinulle.

Hyvä! Sillä nyt on tullut aika.

Jaa niin mille…?

On tullut aika heittää tekosyyt ja empiset ja rämpimiset ja rypemiset sikseen. Nyt sinun on tullut aika lähteä toteuttamaan omaa unelmaasi. Ottaa ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan. Kyllä, juuri sinne. Ja jos et vielä tiedä mikä on oikea suunta, sekään ei haittaa. Kunhan vain lähdet liikkeelle, se selviää matkalla ja suuntaa voi aina muuttaa, kun siltä tuntuu. Elämä ei koskaan ole suora viiva pisteestä A pisteeseen B. Se on seikkailu, jossa mennään ristiin rastiin; sinne, tänne ja tuonne. Jokainen kiemura ja koukkaus lisää eväitä elämänreppuumme. Aina opimme jotain uutta.

tienviitat
Kaikki tiet vievät lopulta perille.

Elämä on ainutkertainen

Kuka minä olen sinua neuvomaan? No en kukaan. Sen vain tiedän kokemuksesta, että kallisarvoinen ja ainutkertainen elämä kuluu päivä päivältä ja menee ohi huomaamatta, jos vain istumme ja ihmettelemme pettymystä nieleskellen, että tämmöistäkö tämä elämä sitten olikin. En toivo sitä kenellekään ja siitä syystä hieman patistelen sinua. Suurella sydämellä ja rakkaudella.

Toteuta unelmasi!

Jos joku olisi minulle muutama vuosi sitten sanonut, että tulen elättämään itseni yrittäjänä henkisen hyvinvoinnin alalla, olisin pitänyt häntä vähintäänkin hulluna. En siksi, ettenkö rakastaisi auttaa ihmisiä parempaan henkiseen hyvinvointiin, vaan siksi, että en todellakaan uskonut, että tällä alalla voisi elää. Niin siinä vaan kuitenkin kävi. Elätän nyt itseni henkisen hyvinvointialan yrittäjänä. Yritykseni on vuoden ikäinen. Yhdessä vuodessa ja starttirahan turvin onnistuin luomaan pohjan, jolta voin jatkaa tästä eteenpäin luottavaisena. Luotan siihen, että toiminta tuottaa jatkossa vähintään sen verran kuin nytkin ja se todennäköisesti jatkaa kasvuaan. Olen hyvin kiitollinen aivan upeille ja ihanille asiakkailleni, jotka ovat luottaneet minuun niin paljon, että ovat ostaneet palveluitani ja kertoneet niistä myös muille. Kiitos, kiitos, kiitos!

Mikä upea onnistumisen ja vapautuksen fiilis!

Tämän fiiliksen haluaisin jakaa myös sinun kanssasi, sinun onnistumisesi kautta. Joten mikä ikinä onkaan unelmasi, lähde toteuttamaan sitä! Vaikka unelmasi kuulostaisi kuinka hullulta. Jopa omasta mielestäsi. Lähde liikkeelle pienin ja rohkein askelin. Ei sinun tarvitse tietää vielä mihin askeltesi helminauha sinut johtaa. Se kuuluu elämänseikkailuun: kaikkia juonenkäänteitä ei ole tarkoituskaan tietää etukäteen. Eihän kukaan halua tietää elokuvan tai kirjan loppuratkaisua kesken tarinan?

Ei  minullakaan ollut varmaa tietoa eikä päätöstä yrityksen perustamisesta, kun aloin vähitellen hankkia oppia yrittäjyydestä. Intuition johdatuksella valikoitui muutama verkon välityksellä käytävä koulutus, jotka osoittautuivat loistaviksi. Edulliset verkkokoulutukset olivat ihana mahdollisuus pienituloiselle yksinhuoltajalle. Niitä saattoi kätevästi käydä kotoa käsin eikä tarvinnut hankkia lastenvahtia koulutuksen ajaksi ja useimmiten voi opiskella juuri itselle sopivana ajankohtana. Lisäksi TE-toimiston kautta pääsin mukaan erilaisiin lyhyisiin koulutuksiin veloituksetta.

Ei sinun unelmasi tarvitse olla Kilimanjaron vuorenhuipulle kiipeäminen tai yrityksen perustaminen. Se voi olla vaikka pitsinnypläyksen tai jonkun muun uuden taidon opettelu. Tai oman upean ja ainutkertaisen itsesi hemmottelu viikoittain esim. hieronnassa tai jossain hemmotteluhoidossa. Mistä juuri sinä unelmoit tällä hetkellä? Pysähdy tämän kysymyksen äärelle hetkeksi miettimään. Ei ole kiire eteenpäin. Tämä kirjoitus ei katoa minnekään, vaikka pidät hetken tauon. Juuri tämä pysähtymisen hetki on tärkeä. Mistä sinä juuri nyt unelmoit tässä tärkeässä elämäsi pisteessä?

nainen niitylla
Nyt on hyvä hetki pysähtyä unelmoimaan.

Täyttymyksellinen työ?

Jos unelmasi koskee työelämäsi muuttamista mielekkäämmäksi, kannustan sinua unelmoimaan: Millaisia tunteita haluat työssäsi kokea? Mitä rakastat tehdä? Missä olet hyvä tai edes vähän parempi kuin moni muu? Mitä haluat oppia? Mitä pystyisit opettamaan muille?

Sinun ei tarvitse olla maailman paras jossain asiassa opettaaksesi sitä muille. Riittää, että olet vähän pidemmällä kuin he, joita opetat. Silloin sinulla itse asiassa on parempi kosketus heidän tilanteeseensa ja haasteisiinsa, koska olet itse ollut lähiaikoina vastaavassa tilanteessa. Saatat silloin pystyä opettamaan heitä jopa paremmin kuin alan arvostetuin huippuasiantuntija.

Vanha viisaus kuuluu, että jos haluat oppia jotakin, ala opettaa kyseistä asiaa muille. Siinä sitä oppii väkisinkin, kun miettii miten muut saa oppimaan asian. Tämä on ollut oma ohjenuorani ja se pitää kyllä paikkansa. Sen jälkeen, kun aloin työkseni auttamaan ja ohjaamaan muita kohti onnellisempaa ja vauraampaa elämää, oma elämäni on kulkenut samaan suuntaan, mistä olen hyvin kiitollinen. Tulevaisuudelle on myös suuria suunnitelmia näihin aiheisiin liittyen. Suuret suunnitelmat jännittävät ja hetkittäin jopa pelottaa. Se kuuluu asiaan eikä tarkoita sitä, että suunnitelmia pitäisi välttämättä muuttaa tai ainakaan perua sen vuoksi.

Ja toinen tosiasia on se, että unelmasi (liittyi se sitten mihin hyvänsä) toteuttaminen vaatii sinulta panostusta asiaan. Se vaatii aikaasi, energiaasi, huomiotasi ja yleensä myös rahaasi. Sinun on oltava valmis laittamaan itsesi likoon unelmasi eteen. Sinun on osoitettava maailmankaikkeudelle, että todella haluat mitä haluat. Sinun on otettava ensimmäisen askel unelmasi toteuttamisen suuntaan. Mikä se voisi olla? Tarvitsetko apua jossain tietyssä asiassa? Kukaan ei osaa tehdä kaikkea itse ja on hyvä huomata mitkä on omat heikot kohdat, joissa on viisasta pyytää apua taitavammilta. Itse hakeuduin verkkokoulutukseen hankkimaan tarvittavia digitaitoja mm. markkinointiin ja verkossa toimimiseen yleensäkin.

Tärkeä “uskon hyppy” tuntemattomaan

Ensimmäinen askel oman unelman toteuttamisen suuntaan vaatii usein eräänlaista “uskon hyppyä” tuntemattomaan ja voi tuntua pelottavalta. Sen jälkeen, kun olet ottanut oman rohkean ensimmäisen askeleesi, maailmankaikkeus astuu kuvaan mukaan auttamaan sinua. Se järjestelee asioita sinun hyväksesi: “sattumalta” tapaat ihmisiä, jotka pystyvät ja haluavat auttaa sinua, tarjoutuu erilaisia hyödyllisiä tilaisuuksia ja yleensäkin kaikenlaisia onnekkaita “sattumia” ilmestyy eteesi. Näin on tapahtunut minulle ja myös muille unelmaansa toteuttamaan lähteneille. Se voi tuntua suorastaan ihmeeltä ja tietyllä tavalla se sitä onkin. Nykyään näen asian enemmänkin syy-seuraus-suhteena: sinulla on unelma, jonka toteuttaminen tekee sinusta onnellisen ja sitten on maailmankaikkeus, joka haluaa sinun olevan onnellinen. Oman unelman toteuttamiseen lähtemisestä ei siis mitenkään voi seurata mitään muuta kuin se, että unelmasi tekee sinusta onnellisen ja että maailmakaikkeus auttaa sinua siinä.

On silti hyvä varautua siihen, että unelma ei toteudu ehkä juuri siinä muodossa ja/tai aikataulussa kuin aluksi suunnittelit. Unelma saattaa myös muuttua matkan varrella. Ehkä huomaatkin, että unelmasi onkin joku muu kuin se, jota lähdit alunperin toteuttamaan. Sillä ei loppupeleissä ole kuitenkaan mitään väliä. Tärkeintä on lähteä toteuttamaan sitä unelmaa, jonka tällä hetkellä koet unelmaksesi, koska se on onneesi johtavan polun alkupää. Se, mitä toisesta päästä löytyy, selviää aikanaan.

sateenkaari

Aloita jo tänään. Sinä pystyt siihen!

Haluaisitko oppia oman elämän tietoisen luomisen taidon? Liity mukaan verkkovalmennukseeni.

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit