jää

Miten täydellistä elämän pitää olla?

Hangella kimmeltää pakkaspäivän aurinko. Kirkkaus melkein sokaisee ulosastujan. Katon reunassa roikkuvasta lasinkirkkaasta jääpuikosta tiputtelee vettä. Lumisilla pensaan oksilla kimaltelee kirkkaita jääpisaroita kuin timantteja riveissä. Tämä kevättalven hetki upeudessaan ja loistokkuudessaan pysäyttää nauttimaan siitä.

Tunnen kiitollisuutta tästä pysäytyksestä. Huomaan toivovani, että pysähtyisin yhä herkemmin ja useammin nauttimaan hetkestä.

Jään miettimään asiaa…

icicle 1954827 960 720

Miten täydellistä sinun elämäsi pitää olla ennen kuin voit nauttia siitä?

Miten täydellistä sinun elämäsi pitää olla ennen kuin voit nauttia siitä? Vai olisiko mahdollista nauttia siitä juuri nyt tällä hetkellä, vaikka kaikki tuntuu enemmän ja vähemmän keskeneräiseltä? Mistä sinä tiedät, milloin asiat elämässäsi ovat niin valmiita, että voit alkaa nauttia elämästäsi? Miten se eroaa tästä hetkestä?

Elämän epätäydellisyys

Ymmärrän, että elämäni ei tule koskaan olemaan täydellistä. Tunnen siitä huolimatta olevani onnellinen epätäydellisessä elämässäni. On aikoja, jolloin asiat joillain elämänalueilla ovat paremmin, mutta elämän jatkuvan aaltoliikkeen seurauksena se on väliaikaista. Elämän aallokossa jotkut asiat ovat aina paremmin, jotkut huonommin ja kaikki on jatkuvassa muutoksen tilassa. Asioiden tilaan tekee mieli tarrautua niiden ollessa hyvin, mutta se sotkee elämän luonnollista liikettä. Kaunein harmonia syntyy irtipäästämisestä ja aaltojen tahtiin keinumisesta.

Entä jos?

Mitä jos vain lakkaisin melomasta? Ajelehtisinko vailla suuntaa? Entä jos kuuntelisin elämän rytmiä ja sovittaisin omat tavoitteeni ja toimintani yhteen sen kanssa?

Elämän rytmi

Elämän rytmiin sopeutuminen tekee elämästä helpompaa ja asiat soljuvat luonnollisesti. On mahdollista lukea elämän rytmiä. Elämä kertoo erilaisten merkkien avulla missä mennään. Parhaiten rytmistä pääsee selville tekemällä ihan konkreettisia asioita. Tekemisen seuraukset kertovat sinulle miten tulisi toimia jatkossa. Jos toimintasi saa aikaan myönteisiä ja innostuneita reaktioita ihmisissä tai siitä seuraa jotakin muuta hyvää, se on merkki siitä, että jatka tällä tiellä. Jos taas toimistasi seuraa vastustusta eri muodoissa: ihmisten kanssa tulee hankaluuksia, olosuhteet muuttuvat vaikeiksi tms. ei kannata jatkaa ainakaan samalla tavalla. Tee pieniä tai isompia muutoksia ja testaa taas miten elämä vastaa.

ice 3194663 960 720

Leikitään!

Elämä on suuri leikkikenttä. Ei elämä ole niin vakavaa, ettei olisi varaa tehdä virheitä. Virheistä oppii paremmin kuin mistään muusta. Usko minua, tässä aiheessa olen asiantuntija!

Unelmia etsimässä

Joillekin tuntuu olevan lapsesta asti selvää mitä he elämässään haluavat. Minulle ei ole ollut. Olen kulkenut sen tien, jossa selvitetään omia unelmia sitä kautta mitä ei ainakaan halua kokea. Se on ollut pitkä ja turhauttava tie. Olen joskus tuntenut kateutta niitä ihmisiä kohtaan, joille kaikki on ollut alusta asti ihan selvää.

Varmuuden saavuttaminen

Toisaalta, kun on selvittänyt omat unelmansa vastakohtien kautta, niin unelmien takana on suuri varmuus. Minä todella olen varma siitä mitä haluan. Jos olisin ollut unelmistani niin varma alusta asti, kohtaisinko jossain vaiheessa elämääni epäilyä? Tulisiko minulle tarve kokeilla jotain muuta vain varmistaakseni, että oikeasti haluan sitä mitä kuvittelen haluavani?

Kiitollisuus

Tunnen kiitollisuutta unelmistani ja siitä selkeydestä, jonka olen elämässäni saavuttanut. En pidä sitä itsestään selvyytenä. Nautin pienistä hetkistä, jotka vievät minua lähemmäs unelmiani. Kuten vaikka tämä kimaltelevan loistokas pakkaspäivä, joka herätti minussa pienen lapsen kaltaisen elämän ihmettelyn ja ihailun.

Kiitos elämä!

ice 1997289 960 720

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit