kahlittu

Itse luodut vankilamme

Millaisessa vankilassa sinä tällä hetkellä elät? Mitä sellaista sinä haluat, minkä vankilasi kalterit estävät sinua saamasta? Mistä jäät paitsi? Liittyykö vankilasi rahaan, rakkauteen, ajankäyttöön, terveyteen, perhe-elämään, ihmissuhteisiin, oman elämäntehtävän toteuttamiseen vai johonkin muuhun sinulle tärkeään asiaan?

Käykö sinulle joka kuukausi niin, että ihan sama kuinka paljon saat rahaa, kaikki aina menee? Vaikka saisit lottovoiton, niin kohta kaikki on käytetty ja olet jälleen rahattomana lähtöruudussa. Vai ajaudutko aina samankaltaisiin ihmissuhteisiin, jotka päätyvät onnettomaan lopputulokseen? Toistuvatko tietyt terveyshaasteet yhä uudelleen ja uudelleen? Uskotko, että syystä tai toisesta et voi alkaa tehdä niitä asioita, joita rakastat?

Minun päällimmäisin vankilani liittyy tällä hetkellä ennen kaikkea aikaan: sitä tuntuu olevan jatkuvasti liian vähän tai käytän sitä “vääriin” asioihin. Jatkuva kiireen tunne painostaa ja stressaa. Tuntuu, että en ehdi tekemään riittävästi niitä asioita, joita haluan, joita eniten rakastan ja joita koen, että minun on tarkoitus tehdä. Ulkopuoleltani tuntuu tulevan paljon aikaan liittyviä vaatimuksia, velvoitteita ja rajoituksia, jotka kuitenkin vain peilaavat omaa sisäistä maailmaani.

Vaikka elämäämme rajoittavat tekijät näyttävät tulevan meidän ulkopuolelta, ne ovat tiedostamattamme itse aiheutettuja. Luomme itse omat vankilamme.

Alitajuntamme on täynnä tiedostamattomia uskomuksia ja se ohjaa elämäämme yli 90%:sti. Tiedostamattomat uskomukset välittyvät meistä ulospäin ja vedämme puoleemme niitä vastaavia asioita, ihmisiä ja kokemuksia, mikä edelleen vahvistaa näitä uskomuksia.

uskomus vankila

Koko elämä tallenteena alitajunnassa

Alitajunta on tallentanut itseensä kaiken kokemamme syntymästämme alkaen: kaiken, mitä olemme nähneet, kuulleet, aistineet, vaistonneet sekä miten meitä on kohdeltu ja miten toimintaamme on suhtauduttu. Varhaisten kokemusten myötä meille on kehittynyt käsitys siitä, millaista elämä on ja miten asiat elämässä toimii. Olemme tehneet johtopäätöksiä elämästä varhaisten kokemustemme perusteella. Olemme tehneet tämän lapsenomaisen ymmärryksemme pohjalta. Muun muassa tästä syystä johtuen meille on kehittynyt monia virheellisiä tulkintoja ja johtopäätöksiä asioista. Myös nämä virheelliset tulkinnat ja johtopäätökset elävät edelleen alitajunnassamme ja ohjaavat elämäämme siihen asti, kunnes oikaisemme ne tietoisesti.

Voit vapautua uskomusten vankilasta

Emme pääse virheellisistä uskomuksistamme eroon vain tietoisella päätöksellä, koska uskomukset ovat piilossa tiedostamattomalla puolella. Meidän on päästävä käsiksi uskomuksiin siellä, missä ne sijaitsevat – eli alitajunnassa – ja muutettava ne siellä. Voimme ohjelmoida alitajuntamme uudelleen. Se on täysin mahdollista, mutta vaatii sinnikkyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Palkinto on kyllä vaivan arvoinen! Vai mitä sanoisit, jos yllättäen saisitkin sen, mistä unelmoit?

Jotta voit muuttaa jotain, sinun on ensin tunnistettava se, mitä tarvitsee muuttaa eli se, mistä ongelmat johtuvat. Mikä uskomus on luonut sinun vankilasi? Tutkimalla omia rajoituksiasi ja muistelemalla tai meditoimalla varhaisia kokemuksiasi saatat päästä selville ydinuskomuksesta, joka sinua rajoittaa. Kun saat sen selville, ala muuttaa sitä tietoisesti. Ala syöttää alitajuntaan päinvastaista (myönteistä) uskomusta ja ala toimimaan tietoisesti samaan suuntaan. Konkreettinen toiminta on yhtä tärkeää kuin uskomuksen muuttaminen. On tehtävä sekä henkinen että fyysinen työ aiheeseen liittyen, jotta pääsee haluttuun lopputulokseen.

Olen saanut omasta aikaan liittyvästä uskomuksestani selville, että se on jotain tämän kaltaista: “En voi keskittyä tekemään sitä, mitä haluan, koska minua koko ajan häiritään. En saa rauhaa tehdä sitä, mitä haluan.”. Muistan tähän liittyviä toistuvia kokemuksia lapsuudesta. Tämän uskomuksen muuttamiseksi alitajuntaan on syötettävä uusi uskomus siitä, että “Minulla on aikaa ja rauha tehdä sitä, mitä haluan ja rakastan.”. Tätä on toistettava itselleen päivittäin samalla eläytyen koko olemuksella siihen, miltä se tuntuu. Lisäksi on alettava konkreettisesti raivata aikaa sille, mitä haluaa tehdä. Jotain vähäpätöisempää on silloin jätettävä pois päiväohjelmasta.

Tiedostan, että jaan aikaani liikaa muille ja muiden toiveiden täyttämiseen, erityisesti perhepiirissä. Tästä tavasta on vaikea luopua, koska velvollisuudentunne on vahva. “Ensin kodin on oltava järjestyksessä ja perheenjäsenten voitava hyvin, jotta voin keskittyä muihin asioihin.” Tältä pohjalta ei liene yllätys, että suurperheen äidin muihin asioihin keskittyminen saattaa jäädä vähemmälle. No, jatkan sitkeästi harjoituksia asian parissa ja uskon, että saan tämänkin asian muutettua.

Vapaus lisääntyy kerta kerralta

Kun saamme vapautettua itsemme yhdestä vankilasta, ilmestyy tilalle joku toinen. Se on seuraavaksi tärkein asia, joka meidän on käsiteltävä, jotta voimme vapautua yhä enemmän. Elämässä on kyse vapautumisesta. Vapautamme itseämme kerros kerrokselta itse luomistamme rajoituksista. Vapautamme itsemme olemaan se upea olento, joka sisimmässämme olemme.

Elämä on vapaaksi kasvamista.

uskomus vapautuminen

Haluaisitko oppia tietoista luomista? Katso halutessasi Manifestointiwebinaarin tallenne tästä.

Haluatko saada ilmaisia neuvoja onnelliseen ja yltäkylläiseen elämään?

Voit liittyä postituslistalleni kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Saat lahjaksi suositun “Itsensä rakastaminen” -meditaation (arvo 12€).

Uutiskirje, etusivu

Samankaltaiset artikkelit